24 Aralık 2015 Perşembe

TG Açısından 2015 Yılı Değerlendirmesi

Bu yıl TG için "rolanti"de geçen bir yıl oldu desek yeridir. İlk 1,5 senemizde, benzer yayınların 5-6 yılda elde ettikleri ziyaret ve görüntülenme sayılarını 2'ye katladığımızı söylemiştik. Bu durumda herhangi bir değişme olmadı. TG Dükkan'a ağırlık vermemiz ve ilk kurumsallaşma çabalarımız, içerik olarak bir adım öteye gitmek konusunda bizi biraz yordu diyebilirim. 2015 yılı, 2014 yılına nazaran bizim açımızdan içerik anlamında verimsizdi. Buna rağmen gücümüzden bir şey kaybetmedik. Sadık takipçilerimize teşekkür ederiz.

2016 yılında bizi oldukça heyecanlandıran bir kaç girişimimiz olacak. Bu girişimler için ön çalışmalara başladık. Türkiye'nin en büyük metal kitlesini elinde bulunduran web platformu olarak, bu misyonu bir üst noktaya taşımak adına yeni bir sektöre adım atacağız. TG Dükkan ile kısmen başarısız olduk gibi gözükse de, ticari anlamda çok iyi dostluklar ve destekçiler edindik. Bu destekçilerimizden gelecek finansman ile Türkiye'deki metalcileri çok sevindirecek bazı girişimlerimiz olacak.

İnternet yayıncılığının günden güne "video" tabanlı içeriklerle bezenmeye başladığını görüyoruz. Bu çerçevede liste ve özel içeriklerimizi Youtube kazanılımız üzerinden yayınlayacağız. Hatta ofis ortamımızda güzel bir stüdyo ortamı oluşturarak, haftalık programlar yapmayı planlıyoruz. Haber ve listeleme konusunda birincil referanslarımızdan olan Loudwire'ın getirdiği yenilikleri Türkiye'ye getireceğiz.

2016 yılının hem sizler hem de bizler için güzel bir sene olmasını umuyorum.