5 Ağustos 2010 Perşembe

Faili Meçhul Kıyak


Antalya Kaş’ta, limanda 4 arkadaş gezmekteyiz. Kaş yat limanı oldukça hoştur, oturmak falan acayip güzeldir oralara. her neyse, yürüyoruz, bir fotoğraf makinesi bulduk. Kabının içinde 20 tl vardı. Fotoğraflara baktık belki sahibini tanıyoruzdur falan diye ama yok. Polise verelim dedik. Emniyete götürmemizi söylediler.

Gittik emniyete. Memur bey tutanak tutmaya başladı, makineyi bizden aldıklarına dair. Bu sırada aklımıza, faili meçhul kıyak geldi. Oradaki abiden rica ettik, hemen fikiratolyesi.com’a girip, a4 kağıda bastık kartları. Bir tanesini kesip, fotoğraf makinesi kabının içine koyduk. bu sırada tutanak tamamlandı. Biz çıkarken, makinenin sahibinin makineyi almaya geldiği bildirildi memur bey’e.

Faili meçhul kıyak olayının bir güzelliği de şahsın o kartı okurken ki yüz ifadesini görebilmek bildiğiniz gibi. Bu yüzden gittik 100 metre ilerideki banklara oturduk. Bu sırada 4 kişilik bir grup girdi emniyete. anladık onlar olduğunu. Memur bey bizi çağırdı, pencereden bakıp dönelim dedik ama ele vermişler bizi orada.

4 kişilik bir gruptular ve yarın gideceklermiş. Kartı okuyunca bir numara falan olmasını beklerken, faili meçhul kıyak yazısını okuyunca acayip şaşırmışlar ve mutlu olmuşlar. Bize bir şeyler ısmarlamayı ve biraz da muhabbet etmeyi teklif ettiler. Kırmadık, zaten öğrenci insanız para pul yok; seve seve gittik hatta.

Bara oturduk. Sohbet ettik. evli bir çifttiler. İngiltere’ye okumak amaçlı gitme durumumuz olursa veya İstanbul’a yolumuz düşerse kesinlikle onu aramamızı istedi bu gruptan bir abi. Hatta numarasını falan verdi. Acayip hoş oldu.

Bu sırada bizim eskişehir’de okuma durumları var. Bir yandan çalışıp part time, bir yandan da okuma düşüncesinde olan bir arkadaşımız da var. Bu arkadaş için de acayip bir şans oldu bu. çünkü Electro World mağazalarının türkiye genel müdüresi karşımızda duruyordu. Evet. Eskişehir’de şubeleri yokmuş ancak Teknosa ile olan bağlantılarını kullanıp, haftanın 3 günü iyi bir paraya bizleri işe alabileceğini ve her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi. Ardından da numarasını verdi.

Bu nasıl bir şanstır. Bu nasıl bir güzelliktir. Süper cidden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder