7 Nisan 2009 Salı

How I Met Your Mother Üzerine

Uzunca bir zamandır How I Met Your Mother'ı ilgi ile takip etmekteyim. Hepiniz dizinin konusunu biliyorsunuzdur, eminim buna. Ama bilmeyenler de olabilir. Onları düşünürekten, kısaca bahsedelim.

Ted adında, bir oğlan var. 30 yaşına merdiven dayamış bir arkadaşımız bu Ted. Bunun yanında yardımcı karakterler olarak Lily ve Marshall var. Bu ikisi, bir çift. Aşık. İkisi de muhteşem insanlar gerçekten, imrenerek izliyoruz. Tabii bir de Barney var. Neyse sapmayalım. Aslında dizinin isminden olayın ne olduğunu anlamak mümkün, "Ananla nasıl tanıştım?" şeklinde soruyor Ted çocuklarına ve bu uzun hikayeyi kendisi sorup, kendisi cevaplıyor. İşte bu hikaye anlatıla anlatıla, 4 sezonluk dizi olmuş durumda.

Ted ilk olarak Robin adlı dünyalar güzeli hatuna aşık oluyor. Ted'in amacı, New York'ta kendisine uygun olan eşi bulmak, evlenmek ve çocuk yapmak. Robin için ise bu durum söz konusu bile değil. Robin çocuk değil kariyer peşinde. Bu yüzden bu ikilinin işi yatıyor, ayrılıyorlar. Ted 4 sezon boyunca yaklaşık 20 hatunla beraber oluyor. Hayatının aşkını bulabilmek için her yolu deniyor. Gerçi son bölümlerde bu durum biraz kabak tadı vermeye başladı. Her önüne gelenle "belki aradığım hatun budur lan" diyerek tanışıp, kaynaşıp, hatunun işini bitirip, ayrılıyor. Hayatının kadınını bulma sevdasına, tüm New York'u elden geçirdi Ted bey. Şerefsiz ya bu herif. Şerefsiz, artı çakal. Çakal çakal. Becermediği hatun kalmadı New York'ta. Bir de Marshall'a bak, sanırım 7-8 senedir Lily ile beraber. Gerçi onlarınki de bildiğin aşk yani. Ted böyle aşk bulsa, onun da durumu böyle olurdu. Tabi tabi, böyle olurdu.

Bu arada Barney'den de söz edelim birazcık. Bu herif tek gecelik ilişki peşinde koşan bir herif. Esprileri ile ortalığı yıkıyor. En sevdiği iki kelime vardır ve bunları hep kullanır; Awesome ve Legandary. Bu iki kelime artık Barney Stinson ile özdeşleşmiş durumda. Barney, Robin'e aşık oldu. Bunu Lily ile paylaştı fakat Robin'in bundan haberi henüz yok. Sanırım bu gidişle bu ikili evlenecek, Barney 8 çocuk yapacak. Durum onu gösteriyor. Barney yapar mı yapar... Herif pancar motoru gibi çalışıyor...

Yaa ben bu yazıyı niye yazdım? Amacım neydi acaba... Neyse, can sıkıntısıydı. Sıkıntı yok oldu, vakit geçti. Uyuma vakti geldi. Yarın yine okul var... Allahın cezası okul, bitse de kurtulsak... Bu arada Coğrafya yazılıları okundu. Benim kağdımın birebir aynı olduğu arkadaş, benden 30 puan fazla almış. Çok garip... Çok pis kopya çekmiştik, kopya çekenleri hoca hep ibnelik olsun diye 84'te bırakmış. Beni de çok sakat bir sayıda bırakmış. Ama ikinci yazılıda telafi ederiz, zor değil Coğrafya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder