20 Eylül 2009 Pazar


IMDB‘yi bilmeyen yoktur. Sanırım yoktur. Di mi? Neyse, bilmeyeniniz varsa, Dünya’nın en büyük film veritabanına sahip, her filmin yer aldığı bir web sitesi.

Bugün bir çok gazete ve sitede IMDB’de yayınlanan bir listede Şaban Oğlu Şaban isimli güzide filmimizin “En iyi komedi filmi” seçildiği şeklinde haberler yayınlandı. O haberler yayınlandığında muhtemelen birinci sıradaydı bu film ancak şu an ikinci sıraya düşmüş. Güzel bir şey. Ama şöyle bir durum var, bu liste tam olarak IMDB tarafından hazırlanan bir liste değil, kullanıcıların filme verdiği notlar ışığında hazırlanan bir liste. Yani kim verilen oylarda en iyi ortalamayı tuturmuşsa, o birinci sırada. İlk olarak bu yanlışlığı düzeltelim.

Ardından; Şaban Oğlu Şaban’ın hakkını verelim. Hakikaten harika bir olay, IMDB’de en iyi komedi filmleri listesinde ikinci sırada bir Türk filminin yer alıyor olması. Hele bir de dünyanın en kötü filmleri listesine 10′un üzerinde film sokan bir millet olduğumuzu düşündüğümüzde, bu gerçekten olağanüstü bir şey. Burada Kemal Sunal‘ın ne kadar harika bir komedyen ve oyuncu olduğunu da görmüş oluyoruz (Şener Şen, Halit Akçatepe ve Yönetmen Ertem Eğilmez’in de hakkını verelim tabii) . Herif sadece bizi değil dünyayı da güldürmeyi bir şekilde başarmış gördüğünüz gibi.

Şaban Oğlu Şaban’ın dışında Kibar Feyzo ve Züğürt Ağa isimli yapımların da kayda değer bir başarısını görüyoruz. Züğürt Ağa onuncu, Kibar Feyzo ise onüçüncü sırada şu an. Liste, filmlere sürekli olarak kullanıcılar tarafından notlar verildiği için sabit kalamıyor ne yazik ki ama şu an gördüğümüz tablo gerçekten göğüs kabartıcı. Aferin bize, komedi filmi yapabiliyoruz. Bir de korku filmi yapmayı becerebilsek, kim tutabilir ki bizi sinema sektöründe. Di mi? =) Ahahaha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder