4 Nisan 2011 Pazartesi

Nietzsche Gerçekleri - Kadınlara Karşı Beslediği Nefret

Evet arkadaşlar, Nietzsche'nin etinden ve sütünden yararlanmaya devam ediyorum ve bugün kü konum çok ilginç cidden. Nietzsche'nin nefret derecesinde kin beslediği kadınlarla ilgili probleminin temelinde yatan olaya değineceğim.

Nietzsche ve yakın dostu Hans hatun muhabbeti çevirmektedir. Nietzsche tip olarak pek sağlam bir herif olmadığı için 30 yaşına gelmiş ancak hala bekaretini bozamamıştır. Hans ise oldukça atik ve bir o kadar da taş bir heriftir. Hans hatunları götürürken, Nietzsche idealar dünyasında kendini tatmin etmektedir.

Şu tipe hangi hatun versin zaten?

Her neyse, yukarıda da söylediğim gibi karı kız muhabbeti çevirmektedir bu ikili ve o sırada Hans Nietzsche'yi bam telinden vurur:

-Hans: Hiç mi olmadı abi?
-Nietzsche: Hiç...
Bu diyalogun ardından hiççi olmaya karar veren Nietzsche dağlara çıkmış ve kendini günümüzde okuduğumuz kitap ve öğretilerine vermiştir.Bu konuda yazılmış binlerce kaynak olduğu için o kaynakları burada yazmak istemiyorum.

2 yorum:

  1. Nietzsche'in frengi hastası olduğu ve bu hastalığın cinsel yolla bulaştığını biliyoruz. 30 yaşına kadar sabreden adam demek dayanamayıp hastalıklı biriyle ilişkiye girmiş.

    YanıtlaSil
  2. Niye ciddiye aldın ki bu yazıyı...

    YanıtlaSil