21 Mayıs 2009 Perşembe

How I Met Your Mother, 4. Sezon Bitti

Dördüncü sezon bu hafta sona erdi. Ted yine çocuklarının annesini bulamadı, hikaye biraz daha dallandı budaklandı ve farklı noktalara kaydı. Evet...



23. bölümde Stella'nın geri dönüşüne şahit olmuştuk. Bu herkes için sürpriz olmakla beraber, "ulan yine mi Stella" tadında tepkilere yol açmıştı. Çünkü Stella ciddi anlamda itici bir hatun, Ted'de zaten bunu farkında, o yüzden buna pek yüz vermedi. Yine de Stella bir yüzsüzlük yaparak, Ted'den hiç istenmeyecek bir şey istedi ve kocası ile arasını yapması için onu ikna etti. Ted iyi çocuk, yaptı bu işi.

Stella defteri tamamiyle kapanınca, bu sezon da annenin kim olduğunu öğrenemeyeceğimizi anladık zaten. Son bölüm biraz da sezonu sonlandıralım tadında yapılmış bir bölümdü. Bu bölümde Barney ve Robin'in ilişkisi tescillenmiş oldu. Artık bu ikili sevgili diyebiliriz sanırım. Robin'in biraz gönlü yokmuş gibi bir hali vardı ama daha sonra onunda yumuşadığını ve Barney'ye karşı boş olmadığını gördük. Bu ikili gerçekten hoş oldu. Tam gaz devam...




Ted açısından ise bazı acı gerçekleri görme bölümüydü bu bölüm. Mimarlıkta iş olmadığını ve bu sevdadan vazgeçip, daha elle tutulur ve kendisini kazanç sağlayacak bir iş yapması gerektiğini anladı Ted. Ve bu bağlamda mimarlık ile ilgili tüm hayallerini bir kenara bırakarak, Stella'nın herifinin ona yapmış olduğu "gel bir üniversitede hoca ol" teklifini kabul etti. Zaten bu olayı öğrendikten sonra bölüm sona erdi. Bu sırada çok önemli bir detayı daha öğrendik. Anne, Ted'in çalışacağı üniversitede öğrenci. Sınıf ortamındaki öğrenci-öğretmen ilişkisi, aşk ilişkilerine hatta evlenmeye kadar gidecek anlaşılan.



Bu arada bu sezon aralara sıkça serpiştirilen "keçi" olayı da sonuca bağlandı. En sonunda keçi ile yüzleşen Ted, keçi ile amansız bir kavgaya tutuştu ve keçi tarafından hastanelik edildi. Bununla da kalmayıp, adı "Keçi tecavüzcüsü" ne çıktı. Özellikle Ted'in hatırladığı kadarıyla, keçi ile olan kavgası çok hoştu, yardı geçti. =)


Ted, keçiden dayak yedikten sonra...

4. sezon da sona erdi. Ne kadarlık bir tatile girdiler tam olarak bilmiyorum ama merakla beklemekteyim yeni sezonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder