1 Mart 2011 Salı

Blogspot'a Erişim Engellendi

Evet. Nedir ulan sizden çektiğimiz. Bugün yaklaşık 1,5 saat önce Blogspot'a erişim mahkeme kararıyla engellendi. Tam da ben bu blogu açmışken, olacak iş değil. Şansıma sokayım.

"Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir."

Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılmış engel. Şaşırdım buna. Ne alaka ulan Diyarbakır? =D Herifler Diyarbakır'dan yapmış demek ki suç duyurusunu.

Aslında engeli ortadan kaldırmak Google'ın elinde olan bir şey. Bildiğiniz üzere Blogspot'u yıllar önce satın almıştı Google. Şu an Mahkeme tarafından sadece tek bir IP adresi engellenmiş oluyor Blogspot'un. Google'ın elinde milyonlarca IP var ve bunlardan bir başkası ile Blogspot'u yayınlamaya başladığında engel de otomatikman kalmış olacak. Ancak yapmıyorlar bunu.

Bloguma Dokunma isimli bir
harekat başlatılmış. Hoş bu.
Bu blogu açarken, domain'i satın aldığımda çok uğraştım. Türkiye'den bağlantı sağlanamıyordu çünkü benim blogu yayınladığım IP Türkiye'de Google'ın yasaklı IP'lerinden biriydi. O yüzden IP'yi değiştirmem gerekmişti ve sorun ortadan kalkmıştı. Daha öncesinde Google ile yaptığım uzun mailleşmelerde, sorunun kendileri ile alakalı değil Türkiye'nin internet sağlayıcısı ile alakalı olduğunu söyleyerekten, hiçbir bok yapamayacaklarını söylemişlerdi. Kendilerine bu aklı vermiştim yine ama umursamamışlardı. Heriflerin sikinde değil yani. Sorun bizde değil sizde derken acaba Mahkemeye gidip engeli açtırmamı falan mı beklediler acaba...

Digitürk tarafından da yapılan bir suç duyurusu varmış Blogspot'a. Onun sebebi de anladığım kadarıyla Blogspot üzerinden yayın yapan "online maç izleme" siteleri. Daha önce Youtube ile de benzer bir problem yaşayan Digitürk, Youtube ile uzlaşmıştı ve Youtube tarafından kendilerine verilen yönetici hesabı ile videoları silme hakkı elde etmişti. Blogspot için de benzer bir yaptırım uygulanabilirdi diye düşünüyorum.

Türkiye'de 4 milyon tane blog kullanıcısı varken, 50 tane yasadışı site yüzünden bizlerin de madur olması çok boktan bir durum. Türkiye Cumhuriyeti olarak vatandaşlarının haklarını gözetmesi gerekirken devlet, daha da sikiyor bizi sağolsunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder