28 Aralık 2010 Salı

Eskişehir

 Evet. Dün geldik ve yerleştik. Sabahın 7'sinde Eskişehir'e vardık ve direkt olarak evimize geldik. Ev sahibi ile aracı konumunda olan Eskişehir'in taşaklı adamlarından biri olarak görebileceğimiz Fatih Ketenci sağolsun bizi hiç bekletmedi sabah. Yaklaşık 10 dakika içinde eve geldi ve direkt olarak anahtarı bize teslim etti. Ardından bununla da yetinmedi, sözleşmemizi hazırladı ve sözleşmeyi yaptık. Akabinde Muhtar'a, Nüfus Müdürlüğüne, Esgaz'a ve Tedaş'a bizi kendi arabasıyla götürdü ve ev için gerekli her şeyi yapmamızı sağladı. Sağolsun cidden çok yardımı dokundu, başkası olsa yapmazdı herhalde.


Ev bıraktığımız gibi değildi. Bizden önce oturan gavat evin anasını sikmiş durumdaydı, neyse ki evi temizlemişler biz tuttuktan sonra. Eve babaannem ve İsmail'in annesini bırakmıştık, onlar da bayağı bir düzenlemişler evi. Ardından biz daldık ve kafamıza göre düzenledik. Ev hoş oldu. Cidden bayağı hoş...

Gece 11'de bizimkileri uğurladık tekrar Kaş'a. Evimize döndük. Yemek yaptık (tost), yedik. PES oynadık, televizyon seyrettik, uyuduk. Doğalgaz açık olmadığı için soğuktu ama sıkı sıkı örtününce sorun olmadı. Elektrik akşam açılmıştı ve o yüzden en azından sıcak kuşburnu içebildik; tost yapabildik.

Saat 13:00 sularında uyandık bugün. Alışveriş yaptık ufak çaplı. Kahvaltı yaptık, sağlamdı bayağı. Basketbol oynamaya gittik. Şort ile basketbol oynadık tıpkı Kaş'taki gibi. Pota pek güzel değildi ama yine de oynadık. İnsanlar bize şaşkın gözlerle bakıyorlardı. =D Şort falan tabi... Haklılar bir yerde...

Eve döndük. 1,5 saatlik bekleyişin ardından Esgaz görevlisi geldi ve doğalgazımızı da açtı. Şu an kalorifer çalışıyor ama pek bir etkisini göremedik henüz. Beklemedeyiz.

Bu arada internet işini de çok iyi hallettik. Üst komşumuza gittik ve interneti bizimle ortaklaşa ödemesini istedik. İlk başta burun kıvırsa da sonra kabul etti. Zaten bir ortağı daha varmış, şu an üç ortak internet kullanıyoruz. Ve cidden bayağı bir hızlı internet.

İnternet'in gelmesine sevinen İsmail.

Az önce kalorifer bozuldu. Yaptık ;). =D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder