11 Ocak 2011 Salı

Canlı Kız Kaldırma, İlginçti

Bugün iki farklı kız kaldırma eylemine tanıklık ettim. Bayağı bir ilginçti, ciddi anlamda şaşkınlık ile seyrettim diyebilirim.


Amfiye girdik ve oturduk. Oturduğumuzda bayağı bir boştu ortalık. Her neyse orta bölgede, etrafında kimse olmayan 2 hatun oturmaktaydı. Zaten sınıfta az insan olduğu ve tam ortada açıkta oturdukları için farkediliyorlardı ama vasat hatunlardı. Cidden, ben mesela sevişmem yani. Neyse, akabinde iki amele stayla geldi ve arkalarına oturdular. Birden bir şey oldu, herif lafa girdi. İlk olarak nereden geldiklerini falan sordu ağız okuyarak anladığım kadarıyla. Daha sonra kalem ile ilk birini sonra diğerini göstererekten isim aldı gavat. Sonra kısa süreli bir diyaloga giriştiler anladığım kadarıyla, pek de takip etmedim o arayı. Biraz zaman geçtikten sonra komple toplanıp, amfiyi terkettiler. Evet, herifler yavşak, kızlar yollu imiş. Direkt görmüş ve anlamış olduk.

Diğer olay ise bundan daha vahimdi. 2 hatun var yan tarafımızda, bizden yaşça büyük oldukları bariz ortada olan kişiler, o yüzden zaten alakamız yok. Önlerinde de iki amele oturuyor. Amele dediysem, direkt amele yani. Hatta kürt aksanı ile konuşuyorlardı direkt. Ki öyleymişler aslında. Neyse... Kız bunlara bir şey söyledi, sonra yine bir anda diyalog kurulmaya başlandı. Hatunların biri ile amelelerin biri samimiyet kurmaya başladı. Derken o da ne. Amele reyiz, yanındaki arkadaşına kürtçe çeviri yapıyor. Evet arkadaşlar, yanlış duymadınız, okumadınız; kürtçe çeviri yapıyor. E tabii buna söylenecek başka ne olabilir ki. Antalya'da kürtlerin yabancı hatun kaldırışlarına çok rastgeliyoruz ancak Eskişehir'de bunu görmek hem de Türk hatun kaldırışını seyretmek bayağı bir koydu açıkçası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder